Ο άνδρας που καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο να καπνίζει ένα τσιγάρο καθώς απομακρύνεται από ένα σπίτι στη Βρετανία, μόλις έχει διαπράξει μια φρικτή δολοφονία. Το θύμα του ήταν η σύντροφος του γιου του, και η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Ο 50χρονος Ρίτσαρντ Τζόουνς φυλακίστηκε τη Δευτέρα για τουλάχιστον 20 χρόνια για την στυγνή δολοφονία της συντρόφου του γιου του, της 30χρονης Σόφι Έβανς.

Το δικαστήριο Swansea Crown Court άκουσε πώς η κ. Έβανς βρέθηκε μπρούμυτα στο σπίτι της στο Λανέλι δεμένη σε ένα ντουλάπι με μια πετσέτα γύρω από το λαιμό της τον Ιούλιο του 2024.

Τα πλάνα του δολοφόνου τον δείχνουν να φτάνει και να φεύγει από το σπίτι δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταδίκη του.

Στο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα κουδουνιού, ο Τζόουνς φαίνεται να χτυπάει την εξώπορτα του σπιτιού πριν γυρίσει και ελέγξει το δρόμο, λίγα λεπτά πριν διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Καθώς φεύγει, ο Τζόουνς, από το Καρμάρθενσαϊρ, κινηματογραφείται να απομακρύνεται από το ακίνητο ενώ καπνίζει ένα τσιγάρο.

Στο δικαστήριο ακούστηκε την Τρίτη πώς ο πατέρας σκότωσε τη σύντροφο του γιου του, αφού οδηγήθηκε στην πεποίθηση ότι το ζευγάρι τον εξαπατούσε.

Την ημέρα της επίθεσης, η κ. Έβανς είχε επιστρέψει στο σπίτι της αφού είχε αφήσει τα δύο παιδιά της στο σχολείο και φορούσε μόνο μια πετσέτα – έχοντας κάνει ντους – όταν έφτασε ο Τζόουνς.

Μετά τη δολοφονία, ο Τζόουνς έφυγε από το σπίτι για να παραγγείλει τυχαία μια νέα χρεωστική κάρτα στην τράπεζά του, προτού αγοράσει μια φέτα κρέμα για τη μητέρα του.

Αργότερα επικοινώνησε με την πρώην σύντροφό του και της είπε ότι είχε «διευθετήσει» το πρόβλημα που είχε με την κα Έβανς – τη φίλη του γιου του Τζέιμι Ντέιβις – και το είχε «σβήσει».

Ο κ. Ντέιβις έδωσε κατάθεση στο δικαστήριο χθες λέγοντας ότι «η ζωή του δεν είναι η ίδια» από τότε που ο πατέρας του δολοφόνησε τη σύντροφό του.

«Η Σόφι ήταν το πιο όμορφο και στοργικό άτομο που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω», εξήγησε.

«Αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ είναι πραγματικά ασυγχώρητο. Κατέστρεψε το μέλλον μου και πήρε τη μελλοντική μου σύζυγο. Η Σόφι και εγώ εμπιστευόμασταν τον Ρίτσαρντ. Δεν πίστευα ούτε για ένα λεπτό ότι ήταν ικανός να βλάψει τη Σόφι – πόσο μάλλον να τη δολοφονήσει. Η σκέψη ότι θα πρέπει να ζήσω τη ζωή μου χωρίς τη Σόφι μου προκαλεί ακραίο πόνο και στενοχώρια» τόνισε στη συνέχεια ο ίδιος.

Ο Τζόουνς πίστευε ότι είχε εξαπατηθεί για να υπογράψει μια σύμβαση μίσθωσης για το σπίτι της κας Έβανς και ανησυχούσε για μια αίτηση για επίδομα στέγασης που είχε κάνει.

Σε ψυχιατρικές συνεντεύξεις μετά τη σύλληψή του, ο κατάδικος είπε ότι πίστευε ότι τον είχαν «εξαπατήσει» με τα συμβόλαια για το σπίτι της μητέρας του ο γιος του και η σύντροφός του.