Υλικά

  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
  2. Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο, τα κοτσάνια δηλαδή, τα ψιλοκόβετε.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και ο σολομός ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα-δυο λεπτά και βάζετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.