Υλικά
- 6 μήλα
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Λίγο φυτική μαργαρίνη
- Κονιάκ
- Κερασάκια
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε την καρδιά από τα μήλα με ένα ειδικό εργαλείο.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε για κάθε μήλο, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μερικές κουταλιές της σούπας κονιάκ με λίγο νερό.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε τα μήλα στην επιφάνεια με λίγη ζάχαρη, βάζουμε επάνω από 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
- Τα γαρνίρουμε με κερασάκια και τα σερβίρουμε.