Υλικά

  • 6 μήλα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο φυτική μαργαρίνη
  • Κονιάκ
  • Κερασάκια

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε την καρδιά από τα μήλα με ένα ειδικό εργαλείο.
  2. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε για κάθε μήλο, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μερικές κουταλιές της σούπας κονιάκ με λίγο νερό.
  3. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 15 λεπτά.
  4. Πασπαλίζουμε τα μήλα στην επιφάνεια με λίγη ζάχαρη, βάζουμε επάνω από 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  5. Τα γαρνίρουμε με κερασάκια και τα σερβίρουμε.