Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 συσκευασία μακαρόνια πέννες
- 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Πρώτα, βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν εμείς βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.
- Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά σπασμένο σε κομμάτια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο και αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη κατσαρόλα του κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τα μακαρόνια με τον κιμά. Τέλος πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.