Υλικά
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 800 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
- 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Από 1 λεμόνι το ξύσμα του
- 2 κουταλιές τις σούπας δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο τριμμένο
- 100 γραμμάρια λευκό κρασί ξερό (προτιμήστε φρέσκο κρασί και όχι ανοιγμένο)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 6 κουταλιές του γλυκού πάστα σκόρδο με ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάλτε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο, το κρασί, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Βάλτε τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ρίξτε τις στο ταψί γύρω- γύρω από το κοτόπουλο. Ρίξτε και το σκόρδο μέσα στο ταψί και στη συνέχεια περιχύστε με το μείγμα του μελιού που φτιάξατε. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και να πάρει χρώμα.