Υλικά

  • ¾ από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 3 σκελίδες λειωμένο σκόρδο
  • Μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 κουτιά ( ½ κιλό) ντοματούλες αποφλοιωμένες
  • 6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • Λίγη ρίγανη τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μαϊντανό,για ένα λεπτό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
  2. Βράζουμε τη σάλτσα για 45 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο τέλος τη ρίγανη, τις αντζούγιες και τον ντοματοπολτό. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Τη σερβίρουμε μαζί με τα λιγκουίνι και τυρί τριμμένο.