Υλικά
- ¾ από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 3 σκελίδες λειωμένο σκόρδο
- Μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 κουτιά ( ½ κιλό) ντοματούλες αποφλοιωμένες
- 6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- Λίγη ρίγανη τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μαϊντανό,για ένα λεπτό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
- Βράζουμε τη σάλτσα για 45 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τέλος τη ρίγανη, τις αντζούγιες και τον ντοματοπολτό. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Τη σερβίρουμε μαζί με τα λιγκουίνι και τυρί τριμμένο.