Υλικά
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
- Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
- Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.