Υλικά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- φέτες από 1 λεμόνι για διακόσμηση
- γαλέτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι μέσα σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Ρίχνουμε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, την πασπαλίζουμε με γαλέτα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα, ανοίγουμε τρυπούλες εδώ και εκεί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το περιχύνουμε με το γλάσο που φτιάξαμε. Αφήνουμε το γλυκό μας για αρκετή ώρα σε δροσερό μέρος, ώσπου να ποτίσει καλά.