Υλικά

  • 24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 50 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κολίανδρος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάμε για τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  2. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε  σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού.
  3. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κολίανδρο. Ανακατεύουμε με το τυρί και το σύγκλινο.
  5. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μερικά λεπτά.