Υλικά
- 24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- 50 γραμμάρια σύγκλινο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κολίανδρος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάμε για τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κολίανδρο. Ανακατεύουμε με το τυρί και το σύγκλινο.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μερικά λεπτά.