Υλικά
- 250 γραμμάρια ταλιατέλες
- ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
- 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
- Πελτές
Εκτέλεση
- Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζουμε σε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη. Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν. Σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά.
- Μόλις μειωθούν τα υγρά στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
- Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.