Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  2. Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας  και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Αν θέλουμε να το σερβίρουμε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 90 λεπτά.