Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αν θέλουμε να το σερβίρουμε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 90 λεπτά.