Υλικά
- 230 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
- 600 γραμμάρια νερό
- 1/2 λεμόνι, χυμός
- 3 φύλλα ζελατίνη
- αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (δαμάσκηνα)
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τα βερίκοκα στο νερό για 1 νύχτα τουλάχιστον. Πολτοποιούμε τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε στο νερό.
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Τα ρίχνουμε στον πολτό, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπολάκια.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να παγώσει καλά το ζελέ.
- Όταν σταθεροποιηθεί το ζελέ ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε καυτό νερό.