Υλικά

  • 230 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
  • 600 γραμμάρια νερό
  • 1/2  λεμόνι, χυμός
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (δαμάσκηνα)

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τα βερίκοκα στο νερό για 1 νύχτα τουλάχιστον. Πολτοποιούμε τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε στο νερό.
  2. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό.
  3. Τα ρίχνουμε στον πολτό, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπολάκια.
  4. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να παγώσει καλά το ζελέ.
  5. Όταν σταθεροποιηθεί το ζελέ ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε καυτό νερό.