Υλικά
- Για τη βάφλα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσανς ή σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
- 1 συσκευασία λάδι σε σπρέυ για βαφλιέρα
- Για το παγωτό βανίλια
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 100 γραμμάρια μέλι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
- Λαδώνουμε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέυ για να μην κολλήσει το μείγμα.
- Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.