Υλικά
- Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 μπισκότα ολικής άλεσης
- Μισή χούφτα καρύδια
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
- 250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Για την επικάλυψη
- 1/4 κούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
- Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.