Υλικά

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα φρυγανιά
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
  3. Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
  4. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού. Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.