Υλικά
- 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκές
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κούπα νερό
- λάδι για το τηγάνισμα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιά σούπας σάλτσα πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλες φέτες, τις αλατίζουμε να ξεπικρίσουν, τις αφήνουμε να βγάλουν το ζουμί τους. Τις πιέζουμε με τα χέρια και τις ξεπλένουμε.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, την πιπεριά, το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 – 40 λεπτά.
- Παράλληλα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε λίγο στο πιάτο για να βγάλουν το λάδι τους και να μην γίνει βαρύ το φαγητό.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το αλάτι στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας και τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό για γεύμα.