Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το ζωμό και το νερό. Φέρτε τα σε βρασμό, σκεπάστε τα και μειώστε τη φωτιά στο μέτριο.
  3. Μαγειρέψτε για 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα κολοκυθάκια να είναι πολύ μαλακά.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να τα χτυπήσετε μέχρι να γίνουν λεία.
  5. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  6. Σερβίρετε σε μπολ, ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος αν θέλετε, μια πρέζα τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερο πιπέρι.