Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το ζωμό και το νερό. Φέρτε τα σε βρασμό, σκεπάστε τα και μειώστε τη φωτιά στο μέτριο.
- Μαγειρέψτε για 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα κολοκυθάκια να είναι πολύ μαλακά.
- Χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να τα χτυπήσετε μέχρι να γίνουν λεία.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Σερβίρετε σε μπολ, ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος αν θέλετε, μια πρέζα τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερο πιπέρι.