«Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις σαπίζουν καθώς η Ελλάδα χάνει τα οφέλη των Ολυμπιακών Αγώνων» έγραφε το βρετανικό «Ομπσέρβερ» λίγους μήνες μετά την αυλαία της Ολυμπιάδας του 2004.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, αποσπάσματα από το οποίο, αναδημοσίευσε η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» με ημερομηνία 7 Μαρτίου 2005, η ανταποκρίτρια του «Ομπσέρβερ» στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ, έγραφε:

«Έξι μήνες μετά τη διοργάνωση αξέχαστων και ονειρικών αγώνων, τίποτε δεν πηγαίνει καλά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Η Ελλάδα, από τις μικρότερες χώρες που ανέλαβαν ποτέ τη διοργάνωση του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, ήλπιζε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μεταμόρφωναν τη ζωή των Ελλήνων. Φαίνεται όμως ότι οι 16 χρυσές ημέρες των αγώνων ήταν απλώς μια τρέλα».

Στο ίδιο δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται ότι η διαρροή στην οροφή του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ αντιμετωπίζεται με «δεξιοτεχνικά τοποθετημένους κουβάδες σε όλο το γήπεδο οι οποίοι γεμίζουν με σταγόνες νερού, ενώ από την οροφή κρέμονται σπασμένα καλώδια».