Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις βλέπει ταυτόχρονα από την «περίπλοκη» φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Επίσης, όπως δήλωσε, διαπιστώνει και μια βραχυπρόθεσμη ενίσχυση της ανάπτυξης, η οποία δημιουργεί τον κίνδυνο… υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας και μιας προβληματικής αύξησης του χρέους.

Γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, δήλωσε χθες σε συνέντευξή της στο Reuters, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι μειώσεις φόρων μπορούν να αυξήσουν το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά περίπου 1,2 ποσοστιαία μονάδα τα επόμενα τρία χρόνια έως το 2020 και ότι αυτό αναμένεται να ενισχύσει την παγκόσμια ανάπτυξη και το εμπόριο τουλάχιστον για κάποια χρόνια.

«Στο βαθμό που η ανάπτυξη είναι υψηλότερη στις ΗΠΑ και επειδή οι ΗΠΑ είναι μια πολύ ανοικτή οικονομία, πιθανόν θα αυξήσει τη ζήτηση από τις ΗΠΑ προς τις άλλες οικονομίες σε όλον τον κόσμο, και αυτό είναι επίσης ένα θετικό», επισήμανε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Ινδονησία.