Η δημιουργία ενός ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος για το κατοικίδιό σου είναι καθοριστική για την ευημερία και την ευτυχία του. Το σπίτι σου δεν πρέπει να είναι απλώς ένας χώρος διαμονής για το κατοικίδιό σου, αλλά ένα καταφύγιο που να ικανοποιεί όλες τις φυσικές και συναισθηματικές του ανάγκες. 

Προτεραιότητα στην ασφάλεια του χώρου

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του περιβάλλοντος. Είτε έχεις σκύλο, είτε γάτα, είναι σημαντικό να απομακρύνεις αντικείμενα που μπορούν να είναι επιβλαβή για το ζωάκι σου. Βεβαιώσου ότι τοξικά για την υγεία του φυτά, καθαριστικά και χημικά προϊόντα είναι έξω από την εμβέλεια του κατοικιδίου σου. Ειδικά τα μικρότερα ζώα μπορεί να βρουν τρόπους να φτάσουν σε επικίνδυνα αντικείμενα, οπότε είναι καλό να είσαι προσεκτικός. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να ασφαλίσεις ηλεκτρικές πρίζες και καλώδια. Τα κατοικίδια, ιδίως τα κουτάβια και τα μικρά γατάκια, συχνά έχουν την τάση να δαγκώνουν ή να παίζουν με καλώδια, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Έτσι, χρησιμοποίησε καλύμματα πριζών και κράτα τα καλώδια μακριά τους για να αποφύγεις κάποιο ατύχημα.

Δημιουργία περιοχών για ξεκούραση

Το κατοικίδιό σου πρέπει να έχει έναν ήσυχο χώρο όπου να μπορεί να χαλαρώνει και να αισθάνεται ασφαλές. Για σκύλους και γάτες, αυτό μπορεί να είναι ένα ειδικό κρεβάτι ή μαξιλάρι σε μια γωνιά του σπιτιού που δεν έχει ιδιαίτερη φασαρία. Εκτός από τις φυσικές ανάγκες, πρέπει να καλύψεις, ωστόσο, και τις συναισθηματικές ανάγκες του κατοικιδίου σου. Το να τους προσφέρεις παιχνίδια και κάθε λογής ερεθίσματα είναι σημαντικό για τη διατήρηση τόσο της πνευματικής όσο και της φυσικής του υγείας. Για τα σκυλιά, τα παιχνίδια με λιχουδιές ή που μπορούν να μασήσουν είναι εξαιρετικές επιλογές, όσον αφορά τις γάτες απολαμβάνουν παιχνίδια που μπορούν να κυνηγήσουν, όπως πλαστικά καλάμια με φτερά, ψεύτικα ποντίκια, αλλά και μπαλάκια. 

Συνολική οργάνωση χώρου

Δημιούργησε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι όπου θα αποθηκεύεις όλα όσα χρειάζεται το κατοικίδιό σου, όπως την τροφή, τις λιχουδιές και τα είδη υγιεινής. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις επίσης τα παιχνίδια του και άλλα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως λουριά, μπολ φαγητού και νερού και βούρτσες. Έχοντας έναν καλά οργανωμένο χώρο, θα μπορείς εύκολα να βλέπεις τι χρειάζεσαι να αναπληρώσεις, εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα βρεθείς χωρίς τα απαραίτητα για το κατοικίδιό σου. Αυτός ο χώρος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και άλλες βασικές παροχές, όπως χαλάκια ή κουβέρτες για να είναι άνετο το ζωάκι σου, καθώς και κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

Προετοιμασία για μία έκτακτη κατάσταση

Δεν πρέπει όμως μόνο να περιοριστείς στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο οποίο θα περνάει την καθημερινότητά του το κατοικίδιό σου. Η προετοιμασία για τυχόν έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν είναι εξίσου σημαντική. Εδώ, η ασφάλεια κατοικιδίου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Μια καλή ασφαλιστική πολιτική μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες, από ιατρικές επεμβάσεις μέχρι εξειδικευμένες θεραπείες που μπορεί να χρειαστεί το κατοικίδιό σου. Είναι επίσης χρήσιμο να έχεις ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα περιλαμβάνει την προετοιμασία για ενδεχόμενους κινδύνους. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι ένα κιτ πρώτων βοηθειών που να περιλαμβάνει βασικά είδη όπως το βιβλιάριο υγείας του ζώου, φαρμακευτικά προϊόντα που μπορεί να χρειάζεται, οδηγίες για την υγειονομική φροντίδα του σε άλλα μέλη της οικογένειας σε περίπτωση απουσίας σου, καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας με τον κτηνίατρο.

Ήξερες ότι υπάρχει ασφάλεια κατοικιδίου;

Με την ασφάλεια κατοικιδίου Μy Happy Pet της Eurolife FFH ΑΕΓΑ εξασφαλίζεις ότι η υγεία του αγαπημένου σου σκύλου ή γάτας είναι προστατευμένη. Καλύπτει το κατοικίδιό σου για νοσηλεία και επείγοντα περιστατικά και περιλαμβάνει εκπτώσεις και δωρεάν παροχές σε υπηρεσίες και προϊόντα φροντίδας και καλλωπισμού. Μπορείς να ασφαλίσεις το κατοικίδιό σου ανεξάρτητα από τη ράτσα, την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του. Από μόλις 75€ τον χρόνο μπορείς να ασφαλίσεις τον σκύλο ή τη γάτα σου. Εξυπηρετείσαι από το δίκτυο συμβεβλημένων κλινικών, κτηνιατρείων, κέντρων περιποίησης και καλλωπισμού κατοικιδίων, εκπαιδευτών και πανσιόν φιλοξενίας, καθώς και συνεργαζόμενων κλινικών που βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής και την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. 

Σκύλος

Τέλος, μπορείς να συνδυάσεις το My Happy Pet με άλλα ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EurolifeSYN+ και να ωφεληθείς διπλά. Αποκτάς περισσότερη προστασία και έχεις έκπτωση στο 2ο και σε κάθε επιπλέον συμβόλαιο που αγοράζεις.

Η δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος απαιτεί μεν προσοχή στις λεπτομέρειες και συνεχή φροντίδα, ωστόσο τα οφέλη για την ευημερία του κατοικιδίου σου είναι ανεκτίμητα. Προσέχοντας μερικά πράγματα, θα εξασφαλίσεις ότι το κατοικίδιό σου θα ζει σε ένα ασφαλές, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον που θα ενισχύει τη φυσική και συναισθηματική του ευημερία. Με την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή, θα δημιουργήσεις έναν χώρο που όχι μόνο ικανοποιεί τις ανάγκες του κατοικιδίου σου, αλλά και ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ σας.

Advertisement