Στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, όπου οι αριθμοί φαίνεται να είναι τα πάντα, οι προθεσμίες τρέχουν και κάθε μήνα υπάρχει το άγχος για την επίτευξη των απαιτούμενων οικονομικών αποτελεσμάτων, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον πιο σημαντικό: τον άνθρωπο, τη μονάδα δηλαδή που βρίσκεται στον πυρήνα κάθε εταιρείας και το σύνολο των οποίων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της.

Άλλωστε, συχνά λένε ότι «οι εταιρείες είναι οι άνθρωποι τους» και αυτή είναι μία φιλοσοφία που ενστερνίζεται η Παπαστράτος, αφού για 4η συνεχή χρονιά η εταιρεία αναδείχθηκε ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad για το 2024.

Πρόκειται για την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα παγκοσμίως, που αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη. Όσον αφορά την Ελλάδα, στην έρευνα πήραν μέρος 3.500 άτομα, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 και 65 ετών.

Αυτή η αναγνώριση δεν ήρθε τυχαία. Η εταιρεία έχει χαράξει μία πολιτική όπου η φροντίδα, η κατανόηση και η προσωπική ενασχόληση με τον εργαζόμενο αποτελεί το «κλειδί» της επιτυχημένης πορείας του οργανισμού.

Η Παπαστράτος κατανοεί ότι η δημιουργία ενός υγιούς και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση αλλά και στρατηγική επένδυση. Επενδύοντας στους ανθρώπους της, η εταιρεία ενισχύει την αφοσίωση, την παραγωγικότητα και την καινοτομία, διαμορφώνοντας έτσι ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι προσπάθειες της Παπαστράτος να προσφέρει ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την προσωπική εξέλιξη των εργαζομένων της είναι αξιοσημείωτες.

Η εταιρεία προωθεί μια κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους, παρέχοντάς τους:

  • Επιπλέον γονική άδεια
  • Προγράμματα ευεξίας και ψυχικής Υγείας
  • Προγράμματα εκπαίδευσης, upskilling και reskilling

Επιπλέον, η Παπαστράτος έχοντας διαχρονικά ως προτεραιότητα τους ανθρώπους της, είναι αφοσιωμένη στην προσέλκυση ταλέντων, την ανάπτυξή τους και τη διαμόρφωση συνθηκών συμπερίληψης στο χώρο εργασίας.

Πιστή σε αυτό το όραμα της όραμά της, αποτέλεσε την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία στην Ελλάδα που έχει λάβει την πιστοποίηση Equal Salary. Η συγκεκριμένη διάκριση, αφορά την ισότητα των αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία αποτελεί μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας ήδη από το 2020, ούσα ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει την προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη νέα διάκριση από τη Randstad, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PhilipMorrisInternational, δήλωσε: «Η νέα, 4η κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο.»

Αναφερόμενη στη διάκριση της Παπαστράτος, η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, σημείωσε, «Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία».

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ δήλωσε: «Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι’ αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της.».

Η Παπαστράτος, μέσα από τη συνεχή στήριξη και ενθάρρυνση των εργαζομένων της, επιβεβαιώνει πως οι επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι αυτές που επενδύουν στους ανθρώπους τους, αντιλαμβανόμενες πως η αληθινή αξία της εταιρείας δεν μετριέται μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά και με την ευημερία και την ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.