Στις 16 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027», του ταμείου ΕΚΤ+ και δράσης «Υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων (upskilling) σε θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών».

Η πρόσκληση με προϋπολογισμό €32 εκατ. αφορά την ενίσχυση της προτεραιότητας της νέας ψηφιακής στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, με την ανάπτυξη των κατάλληλων ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και συγκεκριμένα σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, μέσης και υψηλής ψηφιακής ωριμότητας.

Αντικείμενο δράσης

Αντικείμενο της δράσης είναι η υλοποίηση δράσεων αναβάθμισης επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων (upskilling) σε θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών και σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, για εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, μέσης και υψηλής ψηφιακής ωριμότητας. Η κατάρτιση θα γίνεται εξ αποστάσεως και στοχεύει στην προσωπική τους ανάπτυξη και την προετοιμασία τους στις σχετικές απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς εργασίας τα επόμενα έτη.

Οι ωφελούμενοι προβλέπεται να συμμετέχουν σε διαδικασία πιστοποίησης σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Η δράση προβλέπει ποσοστό 20% για τη συμμετοχή των εργαζομένων γυναικών σε ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση και την Ψηφιακή Δεκαετία (Ψηφιακή Πυξίδα).

Δυνητικοί δικαιούχοι

  • Θεσμικοί Κοινωνικοί Εταίροι (συμπεριλαμβανομένων των εποπτευόμενων Ινστιτούτων/φορέων αυτών)
  • Επιμελητήρια (ΝΠΔΔ) Εθνικής Εμβέλειας
  • Ενώσεις (Εθνικής Εμβέλειας) Επιμελητηρίων (ΝΠΔΔ)
  • Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων ΤΠΕ (Εθνικής Εμβέλειας) μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες

Προκειμένου να αξιολογηθεί το επίπεδο της ψηφιακής ωριμότητας των υποψηφίων, εφό- σον κριθεί απαραίτητο, προβλέπεται η αξι- οποίηση του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Ψηφιακή Ικανότητα των Πολιτών (DigComp).

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.