Η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα βελτιώσει την ρύθμιση των 100 δόσεων ώστε να μπορούν να καταβάλουν οι οφειλέτες αυτό που τους επιτρέπει η οικονομική τους δυνατότητα, βρίσκει σύμφωνους τους μικρομεσαίους δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Όπως τόνισε, αυτές οι βελτιώσεις θα δώσουν ανάσα στα δημόσια έσοδα τα οποία δέχτηκαν πλήγμα τον τελευταίο καιρό γιατί θα φέρουν οφειλέτες που αποκλείονταν.
Στο μεταξύ, με την τοποθέτηση να δοθεί η ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που έχει εξαγγείλει, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ξεκίνησε την παρέμβασή του στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) που συνήλθε στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου.
Η συνέλευση συνήλθε με σκοπό να εξετάσει τις συνέπειες της εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης για τη λειτουργία των επιμελητηρίων, την κατανομή των πόρων, τις χρεώσεις- συνδρομές κλπ και για τις πολιτικές εξελίξεις.
Όπως εκτίμησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου για το νέο πολιτικό κλίμα, αν η κυβέρνηση εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί, τότε επιμελητήρια και επιχειρήσεις είναι καλυμμένοι.
«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σχετικά με τον επιμελητηριακό θεσμό, αλλά θέλουμε έναν νέο, σύγχρονο επιμελητηριακό νόμο και εμείς θα κριθούμε από τις προτάσεις μας αλλά και από την ανταποδοτικότητα προς τα μέλη μας. Πρέπει να «πούμε» στην κυβέρνηση ότι θέλουμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκού τύπου, επιμελητήριο» είπε ο ίδιος ενώ η θέση του ΕΕΑ, είναι ότι πρέπει να έχουν όλα τα επιμελητήρια μια ενιαία συνδρομή.
Για τον εκσυγχρονισμό των επιμελητηρίων πρότεινε να εφαρμοστεί εκτεταμένα η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των μελών τους.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέφερε για συζήτηση με την κυβέρνηση το θέμα ΕΣΠΑ και την κατανομή των κονδυλίων με συμμετοχή των επιμελητηρίων και όχι τον αποκλεισμό τους, όπως ήθελε ο ΣΕΒ. Ένα κομμάτι από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ πρέπει να περάσει μέσα από τα επιμελητήρια, είπε.
Τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί μια μόνιμη εσωτερική σύνδεση, ένα συντονιστικό όργανο των επιμελητηρίων, μέσω αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων με καθημερινή επαφή, ώστε για κάθε θέμα που προκύπτει να γίνεται ταχύτατα ανταλλαγή απόψεων για να διαμορφώνεται θέση.