Το χρονικό από την εμπλοκή στο Eurogroup της Τετάρτης μέχρι τη χαρακτηρίζει «καλή εμφάνιση» των Αλέξη Τσίπρα και Άνγκελα Μέρκελ στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής καταγράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, χαρακτηρίζοντας την ελληνική κρίση «επιλύσιμη».

«Κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής Τσίπρας, Μέρκελ Γιούνκερ και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρώπης επιχείρησαν να εμφανιστούν αισιόδοξοι για την εξεύρεση λύσης με τακτικές ισορροπίας» αναφέρει το Spiegel.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος  μετά από 17 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε επιεικής απέναντι στην νέα ελληνική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, παρά τη διαφωνία για το ύψος του ελληνικού χρέους που προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη» προσθέτει το γερμανικό περιοδικό.

«Μετά τη Σύνοδο τόσο η Μέρκελ όσο και ο Μάρτιν Σουλτς τόνισαν ότι υπάρχει ελπίδα για την εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα προς όφελος της Ευρώπης» προσθέτει, υπογραμμίζοντας ωστόσο τις «οριακές» όπως χαρακτηρίζει «ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί πριν τη Σύνοδο με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ενδεχόμενο Grexit».

«Τη νύχτα πριν από τη σύνοδο κορυφής αυτό το επικίνδυνο ενδεχόμενο φάνηκε τόσο ρεαλιστικό από ποτέ» σημειώνει το Spiegel.