Την εκτίμηση ότι η Γερμανία θα πρέπει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο την ώρα που εντείνεται στη Γερμανία ένα κύμα αντιισλαμικών διαδηλώσεων.
«Είμαστε εδώ και καιρό μια χώρα μετανάστευσης και πρέπει να παραμείνουμε», δήλωσε ο Γκρίλο σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Ως χώρα που ευημερεί και επίσης από χριστιανική αγάπη για τον πλησίον, η χώρα μας θα πρέπει να μπορέσει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες», πρόσθεσε.
«Λαμβάνω ξεκάθαρες αποστάσεις από τους νεοναζί και τους ρατσιστές που συγκεντρώνονται στη Δρέσδη και αλλού», υπογράμμισε ο Γκρίλο.
Περίπου 17.500 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, για να καταγγείλουν τον εξισλαμισμό, όπως λένε, της Γερμανίας.
Ήταν η δέκατη φορά που πραγματοποιούνταν μια τέτοια διαδήλωση, όμως ποτέ έως τώρα δεν είχε συγκεντρώσει τόσο μεγάλο αριθμό διαδηλωτών. Για την επόμενη Δευτέρα δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση.
Οι διαδηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, κυρίως μεταξύ των πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης και της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, ενώ έχουν ωθήσει επίσης πολλούς αντιδιαδηλωτές στους δρόμους.
Χθες το βράδυ σε όλη τη Γερμανία συγκεντρώθηκε μεγαλύτερος αριθμός υπέρμαχων των μεταναστών απ’ ό,τι οι αντίπαλοί τους.
Στις «διαδηλώσεις της Δευτέρας» συμμετέχουν κυρίως όσοι φοβούνται την ενδεχόμενη αύξηση των ισλαμιστών στην Γερμανία με τη μαζική εισροή μεταναστών από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
«Πρέπει να αντιταχθούμε σε όλες τις μορφές ξενοφοβίας», επεσήμανε ο επικεφαλής της BDI, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 100.000 εταιρείες.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Γερμανία, ο πληθυσμός της οποίας γερνάει, έχει ανάγκη από ξένους εξειδικευμένους εργάτες. «Εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης, με τη μετανάστευση διασφαλίζουμε την ανάπτυξη και την ευημερία», επεσήμανε.
Το 2013 στη Γερμανία ζούσαν περίπου 7,6 εκατομμύρια αλλοδαποί σε σύνολο πληθυσμού 81 εκατομμυρίων, ένα ποσοστό ρεκόρ από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται στατιστικά στοιχεία.