Η Γαλλία και η Ιταλία θα ζητήσουν από την επόμενη Κομισιόν επιπλέον πόρους για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως επιβεβαίωσε κατά την άφιξή του στο Μιλάνο, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ίδιος, αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, που εκπροσωπούν τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα συζητήσουν επιπλέον 14 δισ. ευρώ από τα 6 που έχουν ήδη προϋπολογιστεί για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα προωθεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους πέντε εκατομμύρια νέους ανέργους της Ευρώπης.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό φαίνεται να συναντά τη σθεναρή αντίσταση της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι από τους διαθέσιμους πόρους ύψους 6 δισεκατομμυρίων, οι χώρες μέλη έχουν ζητήσει μόλις το 1%.

Πάντως, την ώρα που οι ηγέτες συζητούσαν για τρίτη φορά μέσα σε 18 μήνες το πώς θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας και της χαμηλής ανάπτυξης στην ευρωζώνη, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν έξω από το χώρο που γινόταν η Σύνοδος με αίτημα να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας και να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις.