Πρέπει να μπει μαχαίρι στην κρατική σπατάλη, σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος, μετά τη δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2010.

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος: «Η ενδιάμεση Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα. Η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι μισθωτοί δεν αντέχουν πλέον άλλες φορολογικές αυξήσεις. Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση εκ μέρους της πολιτείας, θα οδηγήσει την οικονομία μας σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, χωρίς προοπτικές ανάκαμψης.

Η βελτίωση των εσόδων θα πρέπει πλέον να προέλθει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επιπλέον, οι προσπάθειες για τον έλεγχο και τη μείωση του ελλείμματος θα πρέπει να επικεντρωθούν άμεσα στην περικοπή των κρατικών δαπανών.

Με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, στην κατάργηση ή τη συγχώνευση περιττών δημοσίων φορέων, όπως οι πέντε κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, που επιβαρύνουν σήμερα τους φορολογούμενους με τεράστια κόστη. Αντί η κυβέρνηση να ζητά όλο και περισσότερες θυσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ας φροντίσει να βάλει αρκετά βαθιά το μαχαίρι στην κρατική σπατάλη».