Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε τελικά ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου σήμερα στις 1.447,15 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,91%.

Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας δεν κατάφερε να δώσει μία ανοδική τάση ούτε καν μία δυναμική στην αγορά, αφού το αξιόλογο νέο και σήμερα ήταν οι πολύ υποτονικές συναλλαγές που με μεγάλη δυσκολία ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκε σήμερα μία ακόμα έκθεση που υποβαθμίζει τις μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, αυτή τη φορά από την HSBC, η οποία κάνει λόγο για «τεράστιες προκλήσεις» και αναθεωρεί καθοδικά τιμές-στόχους για έξι μετοχές.

Στις 16.30 και μετά από έξι ολόκληρες ώρες συνεδρίασης, 93 τίτλοι είχαν κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές και άλλοι 83 δεν ξεπερνούσαν σε όγκο τα 2000 τεμάχια (!).

Αποκαρδιωτική η εικόνα και στο Τραπεζικό ταμπλό, με τον τίτλο της Πειραιώς να υποχωρεί σε νέα χαμηλά 15 μηνών, την Εθνική να έχει ξεχάσει οριστικά τα 10 ευρώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να κλείνει σε νέα ιστορικά χαμηλά.