Το θέμα του συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές ΦΠΑ με τις υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, επαναφέρει με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, επαναφέροντας το θέμα του συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές Φ.Π.Α., αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι «με αφορμή το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαμάχη της κυβέρνησης και των βενζινοπωλών, για μία ακόμη φορά απευθύνομαι σε εσάς, προκειμένου να σας ζητήσω να αποδεχθείτε την πρόταση του Επιμελητηρίου μας, που αποτελεί και κοινή θέση ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου, για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές Φ.Π.Α., αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως για παράδειγμα ο Ε.Φ.Κ, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν.

Ως Ε.Β.Ε.Α. σας έχουμε ήδη θέσει το πρόβλημα με δύο επιστολές μας, στις 22 Φεβρουαρίου 2010 και στις 5 Μαρτίου 2010, αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου, την 1η Ιουνίου, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση.

Σας επαναλαμβάνω ότι η τακτική αυτή που δυστυχώς τηρείτε, σε μια εποχή ανύπαρκτης ρευστότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της πτώχευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους τους και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν».