Υποτονική εμφανίζεται η εκκίνηση των συναλλαγών στο Χ.Α. τη Δευτέρα, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης και με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει ισχνή.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον FTSE20 εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ κέρδη σημειώνει και ο δείκτης των τραπεζών, ανακάμπτοντας από απώλειες έως και 1,23% νωρίτερα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα μία ακόμα έκθεση που υποβαθμίζει τις μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, αυτή τη φορά από την HSBC, η οποία κάνει λόγο για «τεράστιες προκλήσεις» και αναθεωρεί καθοδικά τιμές-στόχους για έξι μετοχές.

«Το περιεχόμενο της ειδησεογραφίας του Σαββατοκύριακου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευνοϊκό για την διαμόρφωση της τάσης ή για την απορρόφηση της προσφοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών», σχολιάζει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Η προσπάθεια διαφοροποίησης την Παρασκευή, αν και δεν είχε θετικό κλείσιμο, έδειξε ότι σταδιακά δημιουργούνται αντανακλαστικά αντίδρασης, κυρίως λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων που διαμορφώνονται στην αγορά» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

«Ενδεχομένως σήμερα η αγορά να κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης, με περισσότερη ωστόσο θετική μεταβλητότητα, δοκιμάζοντας εκ νέου τις 1.480 μονάδες», εκτιμά η Πήγασος.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σχολιάζει ότι «με δεδομένη την απουσία σημαντικής ειδησεογραφίας και με την πλειοψηφία των επενδυτών να παραμένει στο περιθώριο, μια παρόμοια εβδομάδα (σ.σ. με την προηγούμενη) θα πρέπει αναμένεται».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.467,73 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,50%. Νωρίτερα, βρέθηκε να υποχωρεί έως και 0,97%, στις 1.447,82 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί στο ταμπλό 3,5 εκατ. τεμάχια, αξίας 15 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 61 μετοχές διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, 24 υποχωρούν και 25 διατηρούνται αμετάβλητες.
Κέρδη άνω του 1% σημειώνει ο δείκτης των τραπεζών, με το σύνολο των τίτλων του σε θετικό έδαφος, πλην των αμετάβλητων Aspis Bank, T.T., Marfin Popular Bank και Proton Bank. Τα υψηλότερα κέρδη εντοπίζονται στις ATEBank και Geniki Bank, που ενισχύονται πάνω από 2,5%, ενώ με κέρδη πάνω από 1,5% διαπραγματεύεται η Αlpha Bank. Η μετοχή της ΕΤΕ έχει κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 9,02 και 9,26 ευρώ.

Πηγή: capital.gr, του Δημήτρη Ζάντζα