Ως «επίσκεψη ουσίας κι άλλη μια πράξη ένδειξης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο στην Ελλάδα από σήμερα έως την Δευτέρα.

Σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως υποδέχεται τον Ουέν Τζιαμπάο με μεγάλη εγκαρδιότητα και πως «αυτή η επίσκεψη δείχνει την πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση την οποία αναπτύσσουμε προς αμοιβαίο όφελος».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη συνεργασία των δύο μερών τόσο στη ναυτιλία όσο και στον τουρισμό. Όπως είπε, «υπάρχουν δυνατότητες, που προκύπτουν από τη δυναμικότητα που διαθέτουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες σε συνδυασμό με τις ανάγκες επέκτασης της κινεζικής οικονομίας».

«Η Ελλάδα εργάζεται για την προσέλκυση κινέζων τουριστών, προωθώντας απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κίνα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που ελήφθησαν για την επιτάχυνση και τη διαφάνεια των επενδύσεων, στο νόμο «fast truck» και τόνισε ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη διασφάλιση ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.