Θετικό κλίμα και ανοδικές τάσεις διαμορφώθηκαν στο ΧΑ, εν αναμονή εξελίξεων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Μετά από πέντε ημέρες έντονης μεταβλητότητας και σημαντικές απώλειες σε όλες τις κατηγορίες μετοχών, η χρηματιστηριακή άλλαξε από χθες κατεύθυνση, μπαίνοντας σε τροχιά ανάκαμψης.

Επόμενο στόχο αποτελεί τώρα η διάσπαση της αντίστασης στις 1.020-1.030 μονάδες, όπου η ανοδική κίνηση ανεκόπη δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι στην περιοχή αυτή θα κριθεί η βραχυχρόνια τάση της αγοράς. Αν η αντίσταση δεν διασπασθεί και στην τρίτη απόπειρα, λογικό επακόλουθο θα είναι μια σημαντική διόρθωση.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μετοχές εταιριών που θα ωφεληθούν άμεσα ή έμμεσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και σε χαρτιά βιομηχανικών επιχειρήσεων με διεθνείς δραστηριότητες και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.011,85 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +1,66%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,83 εκατ. ευρώ.