Ένα μεγαλύτερου του αναμενόμενου τμήμα του χρέους της ιδιωτικής εμπορικής Τράπεζας της Ιρλανδίας πούλησε το Δουβλίνο, αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, μειώνοντας την έκθεσή της στην ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα εν όψει της αυξανόμενης εμπιστοσύνης προς την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν το 1 δισ. ευρώ του κεφαλαίου πιθανού κινδύνου, που είναι γνωστό και ως ομόλογο CoCo, με χαμηλό ασφάλιστρο, υπερβαίνοντας τον στόχο των τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΙFR, μια εταιρεία της Thomson Reuters, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της πώλησης, ενώ μια πηγή της αγοράς το επιβεβαίωσε ανεξάρτητα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η Τράπεζα της Ιρλανδίας (Bank of Ireland, ή Banc na hÉireann) αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα την είδηση, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος ούτε κάποιος εκπρόσωπος του ιρλανδικού υπουργείου Οικονομικών για κάποιο σχόλιο.

Το ομόλογο τιμολογήθηκε από 100 έως 101, ανέφερε το IFR, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ιρλανδικό κράτος έλαβε από 1 δισ. ευρώ έως 1,01 δισεκ. ευρώ για το χρέος, το οποίο «εγχύθηκε» βίαια στην Τράπεζα της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της διάσωσής της τον Ιούλιο του 2011.

Το κράτος κατέχει επίσης ένα 15% των μετοχών της τράπεζας, που είναι το μόνο πιστωτικό ίδρυμα της Ιρλανδίας που αποφεύγει τον πλήρη κρατικό έλεγχο μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων της χώρας.