Για άλλη μια φορά η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι… διαφωνούν. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «όσο νωρίτερα εφαρμοστεί η τραπεζική εποπτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο καλύτερα», ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα για μια εποπτεία «ποιότητας» και εκτίμησε πως για αυτό θα «χρειαστεί χρόνος».

Το θέμα είναι να μάθουμε «τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δράσουμε για να λάβουμε υπόψη τα περισσότερα δυνατά ιδρύματα», πρόσθεσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ έπειτα από γεύμα εργασίας που είχαν οι δύο ηγέτες στη νοτιοδυτική Γερμανία.

«Για μένα το σημαντικό είναι η ποιότητα. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτε να κάνουμε κάτι πολύ γρήγορα που δεν θα λειτουργεί», σημείωσε η Μέρκελ.

«Θα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, θα πρέπει να υπάρχει ποιότητα και στη συνέχεια θα δούμε πόσο χρόνο θα πάρει αυτό. Θα ζητήσουμε από τους υπουργούς Οικονομικών μας να εργαστούν το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν από τη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες πάνω στο ζήτημα αυτό δεν είναι «ιδεολογικού» χαρακτήρα.

Η κατάληξη σε μια συμφωνία τον Οκτώβριο θα είναι ένα «εξαιρετικό» γεγονός, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.