Κατάργηση της μείωσης 22% στους κατώτατους μισθούς και της μετενέργειας βάζει στο «τραπέζι» της συζήτησης ο ΣΕΒ με επιστολή του προς τους κοινωνικούς εταίρους.
Ταυτόχρονα όμως, ο ΣΕΒ ζητεί να συζητηθούν προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στο μη μισθολογικό κόστος, αλλά και για την προσαρμογή του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, ο Δ. Δασκαλόπουλος πρότεινε να συζητηθούν προτάσεις:
-για την άρση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που υπέρμετρα επιβαρύνουν το μη μισθολογικό κόστος και οδηγούν σε συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και αύξησης της ανεργίας και
-το ζήτημα της προσαρμογής του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις που σήμερα κινδυνεύουν από την οξυνόμενη κρίση, με έμφαση στις «ευγενείς» συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές από 20% έως και 100% πάνω από τη συλλογική σύμβαση του 2010.
Στην ίδια επιστολή ο ΣΕΒ δηλώνει έτοιμος να προωθήσει μέτρα, όπως η κατάργηση της πρόσφατης μείωσης κατά 22% του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της παράτασης ισχύος των συλλογικών συμβάσεων (μετενέργεια) από τους 3 στους 6 μήνες από τη λήξη τους, όπως ίσχυε προηγουμένως.
Ο κ. Δασκαλόπουλος έστειλε δεύτερη επιστολή προς τον υπ. Εργασίας, κ. Ρουπακιώτη, ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία-πρόσκληση του ΣΕΒ προς τους κοινωνικούς εταίρους.