Σε αδιέξοδο με ενδεχόμενο όμως να υπάρξει αναθέρμανση του ινδικού ενδιαφέροντος από τον όμιλο Bommidala βρίσκεται η καπνική, συνεταιριστική βιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο ινδικός κολοσσός έχει δεχθεί κρούση να προσέλθει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε στην πώληση της ΣΕΚΑΠ προς την εταιρεία Παπαδόπουλος.

Μετά την αποχώρηση των Ινδών της Bommidala από τη διεκδίκηση της ακριτικής βιομηχανίας και την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου, η Αγροτική Τράπεζα, μέσω του συμβούλου πώλησης, της Deloitte, απευθύνθηκε στους μνηστήρες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μόνο όμως η καπνοβιομηχανία «Ηλίας Παπαδόπουλος» αποκρίθηκε θετικά και έχει ζητήσει διορία για να καταθέσει νέα προσφορά. Για αυτό και ανεβλήθη η συνέλευση της ΣΕΚΑΠ που ήταν προγραμματισμένη την περασμένη Τετάρτη 11 Απριλίου με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου, αφού σύντομα θα προέκυπταν νέα δεδομένα.

Η «Ηλίας Παπαδόπουλος» από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Ινδούς της Bommidala είχαν υποβάλει, όπως είναι γνωστό, και τις μοναδικές δεσμευτικές προσφορές για τη ΣΕΚΑΠ στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 50,36% που κατέχει στην καπνοβιομηχανία η Αγροτική Τράπεζα. Όμως τελικά η ελληνική εταιρεία δεν κατόρθωσε να προσφέρει τίμημα ανάλογο ή έστω κοντά με των Ινδών με αποτέλεσμα η πώληση να ναυαγήσει.

Θα πρέπει να πούμε ότι άλλος χρόνος για να γίνει νέος διαγωνισμός δεν υπάρχει αφού η Αγροτική έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως τις 30.6.2012 να απεμπλακεί από τις μη χρηματοπιστωτικές της δραστηριότητες. Έτσι το φάσμα της πτώχευσης είναι ορατό ή της αναγκαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με την ινδική πολυεθνική, αν αυτή θελήσει να ξαναμιλήσει με τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς.