Μέτρια ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης σταδιακά στη διάρκεια του 2012 και διατήρηση του πληθωρισμού πάνω από το 2% προέβλεψε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στην οποία αποφασίστηκε να παραμείνει στο 1% το βασικό επιτόκιο της τράπεζας.

«Αναμένουμε ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών θα παραμείνουν ευθυγραμμισμένες με τη σταθερότητα των τιμών. Ο πληθωρισμός είναι πιθανόν να διατηρηθεί πάνω από το 2% το 2012, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι αύξησής του», δήλωσε ο κ. Ντράγκι, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ενώ πρόσθεσε: «Είναι διαθέσιμα όλα τα αναγκαία μέσα για να αντιμετωπίσουμε με σταθερό τρόπο και έγκαιρα τους ανοδικούς κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομικής δραστηριότητας, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι «η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα» και ότι μία μέτρια ανάκαμψη αναμένεται στην πορεία του έτους.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα ανακάμψει σταδιακά στη διάρκεια του έτους», είπε, προσθέτοντας ότι «οι διατηρούμενες εντάσεις στις αγορές κρατικού χρέους της Ευρωζώνης αναμένεται να περιορίσουν τη δυναμική της οικονομίας». Όσον αφορά την πολιτική για την ενίσχυση της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι «όλα τα μη συμβατικά μέτρα μας είναι από τη φύση τους προσωρινά».