Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει από την Οικονομική Επιθεώρηση διαχειριστικούς ελέγχους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους φορείς και δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών για κακοδιαχείριση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα διατάχθηκαν έρευνες – ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου όσο και περιφερειακών υπηρεσιών, όπως Δ.Ο.Υ., Τελωνειακές και Κτηματικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων κ.α.. Παράλληλα διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τη διερεύνηση επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών που δέχεται μέσω του 1517. «Οι υπηρεσίες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στον δύσκολο στόχο της αύξησης των εσόδων, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Δεν μπορούν λίγοι να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών», δηλώνει στέλεχος του υπουργείου.