«Η συμφωνία για το PSI μειώνει τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος», τονίζει η Goldman Sachs, εξηγώντας ότι «η εισαγωγή σε χωριστό λογαριασμό των χρημάτων για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους μαζί με τις αλλαγές στην εθνική νομοθεσία μειώνουν τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας».

Την ίδια στιγμή, τα ελληνικά ομόλογα που θα βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών στο τέλος του 2014 θα ανέρχονται περίπου στο 25% του συνόλου του ελληνικού χρέους συμπεριλαμβανομένων των τίτλων του EFSF.

Η Goldman Sachs εστιάζει στις παρατηρήσεις της τρόικας ότι η συμφωνία εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το αναθεωρημένο πρόγραμμα προσαρμογής.

Η τράπεζα αναφέρει πως η αβεβαιότητα παραμένει γύρω από το πόσο γρήγορα η χώρα θα είναι σε θέση να μετατρέψει το πρωτογενές έλλειμμά της σε πλεόνασμα.

«Η βραδεία πρόοδος μέχρι στιγμής στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι καθησυχαστική», αναφέρει η τράπεζα, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προστριβές με τους εταίρους της Ελλάδας στην ΟΝΕ, διατηρώντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.