Ανήκουν στην κοινωνική τάξη των «μαύρων κολάρων». Φοράνε κουστούμια, βγαίνουν από λιμουζίνες και φήμες τους θέλουν να έχουν διασυνδέσεις με σκοτεινούς κύκλους του υπόκοσμου. Ο λόγος για υψηλόβαθμα στελέχη που βρίσκονται πίσω από την οικονομική γιγάντωση της Κίνας.

Οι επιχειρηματίες που ακολουθούν έχουν στα χέρια τους δύναμη αντίστοιχη με αυτή των στρατιωτικών και των πολιτικών καθώς ελέγχουν σημαντικό τμήμα της κινεζικής οικονομίας.

Zhang Qingwei

Πρώην διευθυντής αεροπορικής βιομηχανίας «Commercial Aircraft Corporation of China» (Comac). Η σταδιοδρομία του αναμένεται να συνεχιστεί στο χώρο της πολιτικής.

Wang Jianzhou

Υπό τον έλεγχό του βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του κόσμου, η China Mobile. Στο πελατολόγιο της εταιρείας βρίσκονται πάνω από 650 εκατ. συνδρομητές, ενώ για την εταιρεία εργάζονται 230.000 άτομα.

Li Xiaolin

Προερχόμενη από τη δυναστεία που έχε υπό τον έλεγχό της την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η Xiaolin διοικεί την Power International Development.

Zhou Yongkang

Υπήρξε διοικητής της εταιρείας πετρελαιοειδών China National Petroleum Corporation. Τηλεγράφημα των Wikileaks, ανέφερε ότι «ο Yongkang και οι συνεργάτες του ελέγχουν την αγορά πετρελαίου της Κίνας». Σήμερα, εργάζεται στον ισχυρό κυβερνητικό οργανισμό Politburo Standing Committee.

Su Shulin

Η ανοδός του ξεκίνησε όταν ανέλαβε χρέη διευθυντή σε μία από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, την China Petroleum & Chemical Corporation Limited (Sinopec). Σήμερα το ενδιαφέρον του έχει στραφεί στην πολιτική.

Chen Yuan

Ο τραπεζίτης Chen Yuan έχει ιδιαίτερα ισχυρά γονίδια μιας και είναι γιός του ανθρώπου που ενθάρρυνε την βίαιη καταστολή εξέγερσης στην Τιεναμέν το 1989. Σήμερα ελέγχει την China Development Bank.

Xiao Gang

Διευθύνει το διοικητικό συμβούλιο των τραπεζών Bank of China Limited and Bank of China (Hong Kong) Limited και θεωρείται ισχυρότερος ακόμη και από τον ίδιο τον πρόεδρο των ιδρυμάτων.

Guo Shuqing

Μετά τις σπουδές του στην Οξφόρδη, ο Guo Shuqing ξεκίνησε την καριέρα του στην κεντρική τράπεζα και στη συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση ενός εκ των διαμερισμάτων στα οποία χωρίζεται η χώρα. Σήμερα η θέση που έχει του επιτρέπει να ελέγχει τη διακίνηση κεφαλαίων προς τη χώρα από ξένους επενδυτές.

Zhu Yanfeng

Ο Zhu Yanfeng είναι πρόεδρος μιας εκ των παλαιότερων αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας, της First Automobile Works.


Zhang Guoqing

Ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της πολεμικής βιομηχανίας, ο Zhang Guoqing έκανε καριέρα στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, την China North Industries Corporation (Norinco).