Η παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας στην αγορά και στην οικονομία της Βουλγαρίας παραμένει σταθερή και δυναμική παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αυτό τόνισε, μεταξύ των άλλων, ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία (ΕΕΣΒ) και διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης επιχείρησης τροφίμων Chipita Bulgaria στον χαιρετισμό του σε εορταστική εκδήλωση του ΕΕΣΒ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας.

Τη σημασία των ελληνικών επενδύσεων στη γειτονική χώρα για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας επισήμανε ο νεοδιορισμένος πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια, Θρασύβουλος Σταματόπουλος στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Συμβουλίου.

Στο ΕΕΣΒ συμμετέχουν περισσότερες από διακόσιες μεγάλες και μικρομεσαίες ελληνικές, βουλγαρικές και εταιρίες άλλων χωρών. Ο συνολικός όγκος των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία, που εκπροσωπούνται στο ΕΕΣΒ, έχει ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ από την ίδρυσή του πριν από έξι χρόνια μέχρι σήμερα.