Με ένα επικριτικό άρθρο σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής και την συμφωνία που επετευχθει από τα 26 κράτη μέλη της Ευρώπης, κυκλοφορεί το περιοδικό Economist. «Η Βρετανία είχε μία κακή Σύνοδο Κορυφής», γράφει… «όμως η Ευρώπη είχε μία χειρότερη».
«Δικηγόροι προσπαθούν να συντάξουν μία συμφωνία που να αποκαθιστά την πειθαρχία στις οικονομίες της Ευρωζώνης. Με τη νέα χρόνια όλα τα μέλη εκτός από ένα θα προσπαθούν να βρουν τις λεπτομέρειες της Συνθήκης. Εν τω μεταξύ η Βρετανική κυβέρνηση, έχοντας πέσει έξω υπόσχεται ότι το Λονδίνο θα παραμείνει η οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης».
«Όλα είναι καλά μέχρι εδώ…», συνεχίζει… «μόνο που δεν είναι». «Για άλλη μια φορά οι Ηγέτες απέτυχαν να λύσουν την κρίση του ευρώ», σημειώνει. «Θα φανεί πόσο κούφια είναι τα επιτευγματα αυτής της Συνόδου. Καθώς το ευρώ είναι σε έναν αγώνα δρόμου, οι αγορές πιέζουν, επενδυτές και ψηφοφόροι χάνουν την πίστη τους, το έργο της διάσωσης του νομίσματος γίνεται δυσκολότερο».
«Αυτή η Σύνοδος απειλεί να αλλάξει τη φύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης… όχι με την καλή έννοια. Ο ένας λόγος είναι ότι έχει αρχίσει να καταγράφεται μία κακή πορεία για το ευρώ, ο άλλος είναι ότι η Βρετανία έρχεται όλο και πιο κοντά στην έξοδο της, ακόμη κι αν αυτό γίνει τυχαία, χωρίς να έχει σχεδιαστεί. Μία Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Βρετανία θα είναι τοπικιστική και λιγότερο φιλελεύθερη. Μία Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ευρώ… δεν θα υπάρχει καθόλου».