Ανοιχτά δείχνει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Κριστιάν Νουαγιέ την ενόχλησή του προς τους οίκους αξιολόγησης δηλώνοντας ότι «ασκούν περισσότερη πολιτική, παρά οικονομία» και τονίζοντας πως «η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας δεν θα ήταν δικαιολογημένη».

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Telegramme de Brest» της Γαλλίας, ο Νουαγιέ χαρακτηρίζει τους οίκους αξιολόγησης «ακατανόητους» και «παράλογους». «Απειλούν ακόμα και τα κράτη που έλαβαν ισχυρές αποφάσεις. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι οι οίκοι δεν είναι πλέον έγκυροι για να καθοδηγούν τους επενδυτές», σημειώνει.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας για το κατά πόσο πλέον οι οίκοι έιναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους επενδυτές, είπε πως«τα επιχειρήματα των οίκων για τις αξιολογήσεις είναι πολιτικά».

Την ίδια στιγμή δηλώσεις σχετικά με τη δράση των Οίκων είχε κάνει και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αλέν Ζιπέ, τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις των οργανισμών ήταν πολλές φορές υποκειμενικές και πολιτικές» και ότι «η απώλεια του ΑΑΑ για τη Γαλλία θα ήταν λυπηρή αλλά όχι καταστροφική».

«Η υποβάθμιση θα πρέπει να ξεκινήσει από τη Βρετανία, η οποία έχει τα μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος, μεγαλύτερο πληθωρισμό και λιγότερη ανάπτυξη από εμάς», σημείωσε.