Οι φόβοι για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης φαίνεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το έκτακτο report της Goldman Sachs, η οποία θεωρεί ότι ήδη έχει ξεκινήσει μία νέα περίοδος ύφεσης στη Γηραιά Ήπειρο, κι αυτό φαίνεται από την «ανάγνωση» του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής ο οποίος σημείωσε τη χειρότερη επίδοση στον κόσμο το Νοέμβριο.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι χτες, ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης της Goldman Sachs για την Ευρώπη, Peter Oppenheimer, δήλωσε αναφορικά με τις ευρωπαϊκές μετοχές ότι η απελπισία θα γίνει ελπίδα το 2012 μετά από τις απώλειες που θα καταγράψουν στο πρώτο τρίμηνο.

Στο επόμενο διάστημα, η ευρωπαϊκή αγορά θα σημειώσει περαιτέρω απώλειες καθώς θα αρχίσουν να αποτιμώνται η ύφεση που αναμένεται να χτυπήσει την Ευρώπη καθώς και οι περαιτέρω υποβαθμίσεις της κερδοφορίας των εταιρειών.

Ωστόσο, μετά την πτώση του πρώτου τριμήνου του 2012 και πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου, αναμένεται να έλθει ισχυρό ράλι στην ευρωπαϊκή αγορά, με όλους τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να τελειώσουν το έτος 10% υψηλότερα από τα σημερινά τους επίπεδα.