«Κούρεμα» έως και 50% στα ελληνικά ομόλογα με ταυτόχρονη στήριξη των τραπεζών και συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρώτο θέμα του Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το διεθνές οικονομικό πρακτορείο, μαζί με το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα θα υπάρξει δέσμευση που θα αποκλείει ανάλογη κίνηση στις υπόλοιπες χώρες που έχουν λάβει έκτακτη ενίσχυση, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, ώστε να ησυχάσουν οι αγορές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Στα σχέδια των Ευρωπαίων περιλαμβάνεται ένα σχέδιο πέντε σημείων το οποίο προβλέπει τη λύση για την Ελλάδα, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), νέα κεφάλαια για τις τράπεζες, νέα ώθηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την τροποποίηση της ευρωπαϊκής συνθήκης ώστε να βελτιωθεί η οικονομική διαχείριση.

Αντίθετη εμφανίζεται σε κάποιες θέσεις η Γερμανία, η οποία υποστηρίζει ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών πρέπει να προχωρήσουν σε εθνικό επίπεδο.