Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, όπου θα έχει συναντήσεις με το Βέλγο ομόλογό του σχετικά με το μέλλον της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia.

«Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην τελευταία ευθεία γραμμή των διαπραγματεύσεων], δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, μετά το τέλος της συνόδου ενός περιορισμένου υπουργικού συμβουλίου χθες βράδυ στις Βρυξέλλες. «Σε συμφωνία με τον Φρανουσά Φιγιόν, οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν στις Βρυξέλλες», διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ο τόπος και η ακριβής ώρα της συνάντησης των δυο πρωθυπουργών δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ άγνωστο παραμένει εάν των συζητήσεων θα μετάσχει και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η ανακοίνωση της συνάντησης αυτής γίνεται ενώ εντείνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο προκειμένου να επιτευχθεί πολύ γρήγορα μια συμφωνία που θα ανοίγει το δρόμο στον κατακερματισμό της Dexia, της οποίας η κάθε μία χώρα κατέχει το 5,7% των μετοχών. Το θέμα της Dexia βρίσκεται και στην ατζέντα των σημερινών συνομιλιών Μέρκελ- Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Οι διαφορές παραμένουν, παρά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν χθες ανάμεσα στον βέλγο και τον γάλλο πρωθυπουργό από τη μια πλευρά και τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, Φρανσουά Μπαροάν και Ντιντιέ Ρέιντερς, από την άλλη.

Πηγή: 24h.gr