Σε μείωση της τιμής στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε σήμερα η Credit Suisse σε ανάλυση με τίτλο «A step closer, but not there yet» (ένα βήμα πιο κοντά αλλά όχι ακόμη), στην οποία επισημαίνει την έκθεσή τους σε κρατικά ομόλογα, την αύξηση των επισφαλειών, καθώς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση των εργασιών της BlackRock.

Η Credit Suisse αναφέρει ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα συνεχίζουν να επιδεινώνονται, ενώ το έλλειμμα φέτος θα διαμορφωθεί κοντά στο 10%, από 7,6% που αναμένει η τρόικα.

«Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει άμεσα το χρέος της. Αλλά κοιτώντας το ημερολόγιο, μας προτείνονται δύο πιθανά σενάρια: ο Νοέμβριος και ο Φεβρουάριος, ενώ η αγορά ομολόγων υποδηλώνει ίσως όχι μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

Μάλιστα «με έλλειμμα μόλις στα 2 δισ. ευρώ ανά μήνα, «είναι πολύ πιο φθηνό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας παρά η αναδιάρθρωση του χρέους της», εκτιμά η Credit Suisse.

Επίσης τονίζει ότι μια αναδιάρθρωση είναι εν πολλοίς προεξοφλημένη από τις αγορές, ωστόσο θεωρεί απίθανη «μία έξοδο από το ευρώ».