Παρουσιάσεις σε περισσότερους από 105 επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, για την ελληνική οικονομία έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει την τακτική ενημέρωση με αποστολή πληροφοριακών δελτίων ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο για την «Χρηματοδότηση και Επιχειρηματικότητα».
Ο κ. Μάρδας τόνισε ακόμη ότι από τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία τα 20 δισ. θα προέλθουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία, αλλά για τα υπόλοιπα 80 δισ. πρέπει να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια, κάτι που προϋποθέτει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης.
Πρόσθεσε ότι τα δυσάρεστα μέτρα που επιβάλλονται έχουν βραχυχρόνια ισχύ και θα απαλύνονται όσο η οικονομία γνωρίζει την απογείωση την οποία επιδιώκουμε, ενώ επισήμανε ότι μέτρα όπως αυτό για τις πρόωρες συντάξεις έπρεπε να έχουν ληφθεί από το 2010 και όχι το 2016.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ζήτησε να ισχύσουν μέτρα προστασίας για τα επιχειρηματικά και κυρίως τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Ανέφερε ότι ορισμένες εξελίξεις όπως η σύμβαση με την COSCO για τον ΟΛΠ στέλνουν λάθος μηνύματα στους ξένους επενδυτές ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας όταν αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συμφωνία με την κινεζική εταιρία.
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις διεθνείς συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ (ΤΤΙΡ), η Τυνησία και το Μπαγκλαντές που αυξάνουν τον ανταγωνισμό για τα ελληνικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις στην εσωτερική αγορά σε μια σειρά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και τα κλωστοϋφαντουργικά.