Την καθιερωμένη της επίσκεψη στη ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ‘Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΕΕ κ. Θεόδωρο Βενιάμη. Την έκθεση επισκέφτηκαν επίσης σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η φετινή διοργάνωση των Ποσειδωνίων χαρακτηρίζεται από την πιο λαμπρή αναβάθμιση σε συμμετοχές αντιπροσωπειών, εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο και από το μεγάλο ενδιαφέρον των συνεδρίων, σεμιναρίων και των υπόλοιπων εκδηλώσεων», δήλωσε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί τον δυναμισμό της και στέλνει μηνύματα μέσω των Ποσειδωνίων, κάτι που κάνει και η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα δεσμευόμενη για την ποιοτική ναυτιλία, το σεβασμό στον άνθρωπο, την ναυτική παράδοση, το περιβάλλον και την τήρηση των διεθνών κανόνων από όλους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το δυναμικό κλάδο της παγκόσμιας ναυτιλίας τον υποδέχεται η Ελλάδα σε συνθήκες δύσκολες και αντίξοες, ωστόσο η χώρα μας διατηρεί την πρωτοπορία μιας διεθνούς δραστηριότητας που έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια οικονομία».

Μιλώντας λίγο πριν να ξεκινήσει η περιήγησή του στο χώρο της έκθεσης, ο κ. Βενιάμης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έκθεση μιλά από μόνη της. Είναι επιβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής ναυτιλίας. Είναι το μόνο μήνυμα που πρέπει να καταλάβει όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη: ότι οι Έλληνες ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πρώτοι».

O κ. Θεοχαρόπουλος, από την πλευρά του, είπε: «Τα Ποσειδώνια αναδεικνύουν το ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας, η συνεισφορά της οποίας είναι σημαντική στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση με τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί και με τις υποδομές τις οποίες έχει. Δεν θα μπορέσει η χώρα να υπερβεί την κρίση αν δεν στηριχτεί σε τομείς όπου διαθέτουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται, επιτέλους, η χώρα να αποκτήσει εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, με τη ναυτιλία, τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή να παίζουν κύριο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Τα Ποσειδώνια προσελκύουν στην Ελλάδα το παγκόσμιο ενδιαφέρον και δείχνουν τι μπορεί να επιτύχει η ιδιωτική πρωτοβουλία και η υγιής παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα μας»

Την έκθεση Ποσειδώνια 2016 αναμένεται να την επισκεφτούν συνολικά περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες.