Το ΧΑ μπορεί να υποχώρησε σε νέο χαμηλό 15ετίας στις 961,96 μονάδες με απώλειες -1,5% αλλά η αντίδραση που έλαβε χώρα στο τέλος της συνεδρίασης και συνοδεύτηκε από επανάκαμψη της Wall Street και των ευρωπαϊκών αγορών καθώς και από την είδηση για διάσωση της Proton από τις μεγάλες τράπεζες αποτελεί θετική εξέλιξη.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν στα τρέχοντα επίπεδα υπάρχουν κεφάλαια για να επενδυθούν στις τρέχουσες, ομολογουμένως εξευτελιστικές τιμές. Οι έντονες διακυμάνσεις αναμένεται να συνεχιστούν αλλά η συμπεριφορά της αγοράς δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε έκλεισε στις 961,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,5%. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης κατέγραψε πτώση 2,94%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση 31,97%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 52,955 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -1,46%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε -0,56%. Στον αντίποδα ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +0,21 %.